Back to Question Center
0

Tutorial de la Semalt despre cum să scrapeți cele mai renumite site-uri web de la Wikipedia

1 answers:

Site-urile dinamice utilizează roboți. txt pentru a regla și controla orice activități de răzuire. Aceste site-uri sunt protejate de termeni și politici pentru a împiedica bloggerii și comercianții să-și răstoarne site-urile - how to get a blue book value on a boat. Pentru începători, răzuirea pe web este un proces de colectare a datelor de pe site-uri web și pagini web și de salvare, apoi salvarea acestora în formate lizibile.

Recuperarea datelor utile din site-urile dinamice poate fi o sarcină greoaie. Pentru a simplifica procesul de extragere a datelor, webmasterii folosesc roboți pentru a obține informațiile necesare cât mai repede posibil. Zonele dinamice cuprind directivele "permit" și "resping" directivele care spun roboților unde este permisă răzuirea și unde nu este.

Răzuiți cele mai renumite site-uri de pe Wikipedia

Acest tutorial acoperă un studiu de caz realizat de Brendan Bailey cu privire la dezrădăcinarea site-urilor de pe Internet. Brendan a început prin colectarea unei liste cu cele mai puternice site-uri de pe Wikipedia. Obiectivul principal al lui Brendan a fost acela de a identifica site-urile deschise pentru extracția de date web bazate pe robot. reguli txt. Dacă intenționați să răsturnați un site, luați în considerare vizitarea termenilor serviciului pentru a evita încălcarea drepturilor de autor.

Reguli de recuperare a site-urilor dinamice

Cu instrumentele de extragere a datelor web ștergerea site-ului este doar o chestiune de clic. Analiza detaliată a modului în care Brendan Bailey a clasificat siturile Wikipedia și criteriile pe care le-a folosit sunt descrise mai jos:

Mixed

Potrivit studiului de caz Brendan, cele mai populare site-uri pot fi grupate ca Mixed. Pe graficul pieptene, site-urile cu un amestec de reguli reprezintă 69%. Roboții Google. txt este un excelent exemplu de roboți mixt. txt.

Complet Permite

Completă Permite, pe de altă parte, marcaj 8%. În acest context, Permiteți completă înseamnă că roboții site-ului. Fișierul txt oferă acces automatizat la programele de răzuire a întregului site. SoundCloud este cel mai bun exemplu de luat. Alte exemple de site-uri Allow Complete includ:

 • fc2. comv
 • popads. net
 • uol. com. br
 • livejasmin. com
 • 360. cn

Not Set

Site-urile cu "Not Set" au reprezentat 11% din numărul total prezentat în grafic. Not Set înseamnă următoarele două lucruri: fie site-urile nu au roboți. txt sau site-urile lipsesc reguli pentru "User-Agent. "Exemple de site-uri Web unde se află roboții. fișierul txt este "Not Set" include:

 • Live. com
 • Jd. com
 • Cnzz. com

Completați Disallow

Completați Disallow site-uri interzice programele automate de la răzuire site-urile lor. Linked In este un exemplu excelent de site-uri Complete Disallow. Alte exemple de site-uri de dezactivare completă includ:

 • Naver. com
 • Facebook. com
 • Soso. com
 • Taobao. com
 • T. co

Răzuirea pe Web este cea mai bună soluție pentru extragerea datelor. Cu toate acestea, răzuirea unor site-uri dinamice vă poate ateriza în probleme mari. Acest tutorial vă va ajuta să înțelegeți mai multe despre roboți. txt și pentru a preveni problemele care pot apărea în viitor.

December 22, 2017