Back to Question Center
0

Tutorial de la Semalt despre cum să scrapeți cele mai renumite site-uri web de la Wikipedia

1 answers:

Site-urile dinamice utilizează roboți. txt pentru a regla și controla orice activități de răzuire. Aceste site-uri sunt protejate de termeni și politici pentru a împiedica bloggerii și comercianții să-și răstoarne site-urile. Pentru începători, răzuirea pe web este un proces de colectare a datelor de pe site-uri web și pagini web și de salvare, apoi salvarea acestora în formate lizibile.

Recuperarea datelor utile din site-urile dinamice poate fi o sarcină greoaie. Pentru a simplifica procesul de extragere a datelor, webmasterii folosesc roboți pentru a obține informațiile necesare cât mai repede posibil - remote desktop vps. Zonele dinamice cuprind directivele "permit" și "resping" directivele care spun roboților unde este permisă răzuirea și unde nu este.

Răzuiți cele mai renumite site-uri de pe Wikipedia

Acest tutorial acoperă un studiu de caz realizat de Brendan Bailey cu privire la dezrădăcinarea site-urilor de pe Internet. Brendan a început prin colectarea unei liste cu cele mai puternice site-uri de pe Wikipedia. Obiectivul principal al lui Brendan a fost acela de a identifica site-urile deschise pentru extracția de date web bazate pe robot. reguli txt. Dacă intenționați să răsturnați un site, luați în considerare vizitarea termenilor serviciului pentru a evita încălcarea drepturilor de autor.

Reguli de recuperare a site-urilor dinamice

Cu instrumentele de extragere a datelor web ștergerea site-ului este doar o chestiune de clic. Analiza detaliată a modului în care Brendan Bailey a clasificat siturile Wikipedia și criteriile pe care le-a folosit sunt descrise mai jos:

Mixed

Potrivit studiului de caz Brendan, cele mai populare site-uri pot fi grupate ca Mixed. Pe graficul pieptene, site-urile cu un amestec de reguli reprezintă 69%. Roboții Google. txt este un excelent exemplu de roboți mixt. txt.

Complet Permite

Completă Permite, pe de altă parte, marcaj 8%. În acest context, Permiteți completă înseamnă că roboții site-ului. Fișierul txt oferă acces automatizat la programele de răzuire a întregului site. SoundCloud este cel mai bun exemplu de luat. Alte exemple de site-uri Allow Complete includ:

 • fc2. comv
 • popads. net
 • uol. com. br
 • livejasmin. com
 • 360. cn

Not Set

Site-urile cu "Not Set" au reprezentat 11% din numărul total prezentat în grafic. Not Set înseamnă următoarele două lucruri: fie site-urile nu au roboți. txt sau site-urile lipsesc reguli pentru "User-Agent. "Exemple de site-uri Web unde se află roboții. fișierul txt este "Not Set" include:

 • Live. com
 • Jd. com
 • Cnzz. com

Completați Disallow

Completați Disallow site-uri interzice programele automate de la răzuire site-urile lor. Linked In este un exemplu excelent de site-uri Complete Disallow. Alte exemple de site-uri de dezactivare completă includ:

 • Naver. com
 • Facebook. com
 • Soso. com
 • Taobao. com
 • T. co

Răzuirea pe Web este cea mai bună soluție pentru extragerea datelor. Cu toate acestea, răzuirea unor site-uri dinamice vă poate ateriza în probleme mari. Acest tutorial vă va ajuta să înțelegeți mai multe despre roboți. txt și pentru a preveni problemele care pot apărea în viitor.

December 22, 2017