Back to Question Center
0

Doriți să aflați mai multe despre Wiki? - Întrebați Expert Semalt

1 answers:

Wikipedia sau pur și simplu Wiki este unul dintre cele mai mari și cele mai renumite site-uri web din lume. Spre deosebire de alte site-uri web, aceasta nu este operată de o companie sofisticată, ci de colecția fără lideri a voluntarilor care lucrează sub pseudonime. Rareori încearcă unele lucruri noi și speră să atragă tot mai mulți vizitatori în fiecare zi. De fapt, acest site a schimbat soarta internetului și are peste zece miliarde de pagini pe versiunea engleză a site-ului.

Oliver King, Managerul de Succes al Semalt , adaugă că, atunci când evenimentele au loc în lume, cum ar fi Boston Marathon, Wiki o publică în câteva ore. Deoarece nu există o sursă de informații cum ar fi Wikipedia, diferite servicii și site-uri web online depind de colectarea de date. Dacă căutați ceva în Google sau în Bing și întrebați site-uri ca Siri, veți obține doar zgomote de informații, dar Wikipedia vă oferă detalii complete despre ceea ce se întâmplă în lume.

Cu toate acestea, voluntarii care au creat acest proiect trebuie să-l protejeze de falsuri, manipulare și vandalism..Din 2007, Wikipedia a fost lovită de povestiri false, iar diferiți participanți nu pot remedia defectele care împiedică acest site să devină cea mai bună enciclopedie de top din lume. Cele mai proeminente probleme pe care le-a avut Wikipedia sunt înscrierile sale către site-urile Pokemon și porno. Ea are chiar paginile sale pe bloguri și site-uri feminine care nu sunt legitime cu orice preț. Se crede că mai mult de nouăzeci la sută dintre persoanele care operează site-ul aparțin unor companii suspecte și descurajează noii veniți care ar putea fi interesați de lucrurile Wikipedia.

Fundația Wikipedia a demarat recent o misiune de salvare și nu poate ordona voluntarilor să schimbe modul în care operează. Indiferent de toate aceste probleme, utilizatorii încă mai cred că Wikipedia este cea mai bună sursă de informații, iar site-ul contează pentru diferiți editori și studenți care doresc să caute ceva legat de proiectele sau misiunile lor. Enciclopedia Britannica percepe taxe de până la 70 USD pe an pentru accesul online la mai mult de 120.000 de articole și oferă o mulțime de intrări gratuite cu multe anunțuri și bannere pop-up. Pe de altă parte, Wiki nu-i irită pe utilizatori cu o mulțime de anunțuri banner și ferestre pop-up. Când site-ul a fost lansat în 2001, nu intenționa să fie sursa principală de informații pe internet. Țara Galilor, comerciantul financiar și antreprenorul, au colaborat cu Larry Sanger, doctor în filosofie, pe site-ul web și au stimulat Nupedia, care este o enciclopedie gratuită pe internet. Țara Galilor a depins de contribuțiile seniorelor sale, în timp ce a stimulat Nupedia și a acoperit o serie de subiecte pe aceasta temă. Nupedia oferă o colecție extinsă, dar numai 13 articole despre subiecte cum ar fi Virgil și tradițiile Donegal sunt disponibile utilizatorilor. În schimb, Țara Galilor și Sanger speră că Wikipedia este singura sursă în care utilizatorii pot găsi o mulțime de informații și vor genera cu ușurință articole proaspete pe care experții și cercetătorii din domeniul cercetării îl vor iubi Source .

November 29, 2017