Back to Question Center
0

Semalt: Diferite tipuri de troieni și impactul lor

1 answers:

Frank Abagnale, Semalt Client Success Manager, spune că a fost creat un troian pentru furtul informațiilor bancare de la utilizatorii online. Aceste roboți se răspândesc prin e-mailuri, keyloggeri și anunțuri pop-up. Utilizează milioane de computere zombie pentru a executa înregistrarea cu tastatură și atacă conturile bancare vizate, precum și fură datele private. Troieni colectează informațiile, iar FBI-ul a dezvăluit că a detectat un infractor cibernetic care a folosit Zeus pentru a lua mai mult de 20 de milioane de dolari de la băncile canadiene.

Tipuri diferite de troieni:

troienii pot fi clasificați în diferite categorii pe baza performanței lor și a tipurilor de atacuri .

1. Backdoor

Un troian backdoor oferă hackerilor o șansă de a vă controla dispozitivul și de a compromite un număr mare de computere. Acesta permite cu ușurință creatorului să îndeplinească o varietate de sarcini pe care îi place cel mai mult, inclusiv trimiterea, lansarea, ștergerea și primirea fișierelor, repornirea computerelor și afișarea datelor. Trojenii backdoor sunt folosiți pe scară largă pentru unirea grupurilor de computere victime și pentru a forma rețele zombie sau botnet.

2. Exploit

Exploit este un troian care conține date și coduri rău intenționate și are avantaje ale vulnerabilităților din computer sau dispozitiv mobil.

3. Rootkiturile

Rootkiturile sunt concepute pentru a ascunde anumite obiecte și activități pe mașină. Scopul lor principal este de a răspândi lucruri rău intenționate în întreaga lume și de a extinde timpul în care programele dvs. se încarcă corect .

4. Trojan-Banker

Este un tip particular de troian care ajută hackerii să fure datele contului unor utilizatori diferiți, iar hackerii folosesc aceste informații pentru a fura bani de la băncile online, cardurile de credit și de debit, sisteme.

5. Trojan-DDoS

Trojan-DDoS este responsabil pentru efectuarea tuturor atacurilor DoS (Denial of Service) împotriva adreselor web direcționate. Acesta trimite mai multe solicitări utilizatorilor și infectează un număr mare de dispozitive computerizate.

6. Trojan-Ransom

Ar trebui să monitorizați periodic performanțele și activitățile sistemului dvs., astfel încât comportamentul neregulat să poată fi eliminat. Toate instrumentele și software-ul dvs. ar trebui să fie actualizate, în special pachetele de securitate.

7. Troian Vigilance

Utilizatorii ar trebui să fie instruiți pentru a se abține de la activitățile care le pun în pericol de infecții bot și atacuri malware .

8. SMS troian

SMS-ul troian vă va costa în mod zilnic bani și trimite mesaje text de la numărul dvs. de telefon mobil la numerele de telefon cu tarif premium.

9. Trojan-Spy

Spion Troian este programele care se instalează automat pe sistemele dvs. și trișă cuvintele cheie, captează capturi de ecran și primesc liste cu toate aplicațiile care rulează .

Unelte antivirus, anti-troian, antimicotice recomandate

Kaspersky, ESET Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Antivir și Trend Micro sunt cele mai fiabile programe antivirus pe care le puteți încerca. Programele anti-malware includ Malwarebytes, Emsisoft și Zemana. Puteți descărca și extrage oricare dintre aceste programe antivirus sau anti-malware pentru a scăpa de botnet-urile troiene în câteva minute. Toate acestea prezintă informații despre cum malware-ul troian vă infectează sistemele și nu trebuie să uitați să rulați scanarea de fiecare dată când porniți computerul Source .

November 29, 2017