Back to Question Center
0

Semalț: Este Google Analytics spamul dăunător?

1 answers:

Spamul în conturile Google Analytics este o problemă obișnuită, care vine întotdeauna în două forme diferite: spam-ul de trimitere a boturilor și spam-ul referitor la ghost. Ivan Konovalov, expert Semalt , explică faptul că spam-ul de referință al botului este o colecție de roboți reali care vă vizitează site-ul sau blogul. Spamul de trimitere a ghost-ului este colecția de roboți care ocolește un site Web și atașează direct serverele Google Analytics. De fapt, ei nu vizitează site-ul dvs. Web și îi împiedică pe Google Analytics să contorizeze vizualizările de pagină și sesiunile. Prin urmare, cele două categorii sunt diferite unul de celălalt. Cu toate acestea, amândouă vă pot distruge într-o oarecare măsură datele dvs. de analiză.

Cum pot răni site-urile sau blogurile noastre?

Mai întâi, permiteți-mi să clarific faptul că spam-ul referitor la Google Analytics se întâmplă atunci când hackerii sau spamerii încearcă să trimită date false în conturile dvs. Google Analytics. Ei folosesc protocoale specifice de măsurare pentru a efectua această acțiune și pentru a colecta adresele IP ale unui număr mare de persoane. Acestea trimit în mod regulat vederi false de pagină către contul Google Analytics cu ajutorul ID-urilor de urmărire ale UA, supraîncărcându-le cu informațiile de referință pentru site-urile și blogurile de calitate scăzută.

Scopul spammerilor și hackerilor este să vă facă clic pe link-urile lor de afiliere, generând o mulțime de venituri din anunțurile proprii..Acestea oferă fie servicii contrafăcute, fie vă vor forța să ajungeți pe paginile suspecte sau infecțioase. Cel mai bine este să nu vizitați site-urile web sau blogurile spammer dacă doriți să vă asigurați siguranța și protecția.

Este Google Analytics spam rău?

Nu există pagube directe la site-ul dvs. web, pe lângă cantitatea minimă de hit-uri primite în fiecare zi. De asemenea, roboții suferă în servere, iar strategiile SEO nu vă pot ajuta să le blocați definitiv. Spamatorii și hackerii nu vor decât să clasifice propriile site-uri în rezultatele motorului de căutare și să împingă paginile dvs. web în spatele competiției. Astfel, acestea nu au nimic de-a face cu site-ul dvs. până când sau dacă nu se hotărăsc să vă fure informațiile dvs. personale .

Este traficul real

Doar pentru a fi clar, spam-ul referrer Google Analytics nu este trafic real. Ei nu văd niciodată site-ul dvs. și trimiterea de cereri false către conturile dvs. de analiză prin intermediul anumitor roboți. Acestea se vor afișa în lista de site-uri Referrer dacă verificați zona Achiziție> Toate traficurile> Referință. Ele măresc rata de respingere a site-ului dvs. și reduc rata de conversie. Spamatorii și hackerii generează doar un ID de proprietate UA-XXXXY-Z și trimit vizite fals sau cereri de a vă distruge afacerea pe internet.

Ce putem face pentru a combate spamul referitor la Google Analytics?

Puteți începe cu cele mai importante: accesați zona Setări din contul dvs. Google Analytics și dați clic pe opțiunea "Excludeți toate accesările de la păianjeni și boți cunoscuți". Aceasta este cea mai bună și mai cunoscută inițiativă a companiei Google și puteți utiliza această metodă pentru a remedia problema în câteva secunde. Alternativ, puteți să creați filtre și să excludeți referenții sau să editați fișierul .htaccess și să salvați setările înainte de a închide fereastra Source .

November 30, 2017